Olvasópályázat

Nyolc hónap alatt 382 diák küldött válaszokat a regények alapján készült kreatív feladatokra. A legjobb 30 diák és kísérőtanárának jutalma egy négynapos olvasótábori részvétel a nőtincsi Seholsziget élményparkba. Nyolc havi olvasást és rejtvényfejtést követően ünnepre készülődtek a református általános iskolák diákjai a budapesti Duna Palota színháztermében. Volt, aki a Balaton mellől, Észak-, vagy Kelet-Magyarországról, vagy éppen a déli határ közeléből utazott a fővárosba június 8-án, hogy megtudja, hogyan szerepelt csapata a Koli és foci olvasópályázaton.

Az olvasópályázaton az ország minden területéről vettek részt csapatok.

A Református Tananyagfejlesztő Csoport olvasópályázatotreformátus iskolák 5-6. osztályos tanulói számára.

A pályázat célja, hogy a felső tagozatos diákok körében népszerűsítse az érdekes és értékes, református vonatkozású ifjúsági regényeket, és erősítse  az olvasás mint szabadidős tevékenység szerepét.

Az ajánlott könyveket a tanév során a szövegértést, a szövegalkotást és a kreativitást is fejlesztő feladatsorok segítségével havonta egy írásbeli fordulóból álló levelezős csapatverseny

A pályázatra legalább 2 és legfeljebb 4 fős csapatok nevezhetnek.

A nevezéseket a felkészítő tanárok rögzíthetik a Református Tananyagtáron található online felületen a következő adatok megadásával:

  • a csapat választott neve,
  • a csapattagok neve,
  • a felkészítő tanár neve, telefonszáma, e-mail címe,
  • az iskola neve és postacíme.

Az olvasópályázatra nevezési díj nincs.

A nevezési határidő: 2018. szeptember 30.

A feldolgozásra kínált könyvek:

  • Tóth-Máthé Miklós: Pecúrok (I. félév)
  • Kármán Tibor: Egy focista naplójából (II. félév)

Egy-egy kötetet a benevező csapatok részére ajándékba megküldünk iskoláikba.

A csapatok előzetes, nem kötelező feladatok vállalásával a verseny indulása előtt is szerezhetnek pontokat. Előzetes feladatként készíthetnek:

–     a csapatot bemutató bármilyen anyagot ( filmet, rajzot, fotót, számítógépes animációt stb.)

–     a pályázathoz kapcsolódó, az olvasás fontosságát hangsúlyozó logót, szlogent.

A szabadon választható feladatok megoldását a palyazat.reftan@reformatus.hu e-mail címre 2018. szeptember 30-áig várjuk.

A regényeket a feladatsorok segítségével több  részletben dolgozzák fel a pályázaton részt vevő diákok. Az egyes fordulók anyagát a Református Tananyagtár honlapjáról tölthetik le a felkészítő tanárok. A megoldásokat a megadott határidőig szkennelt formában a palyazat.reftan@reformatus.hu email címre küldhetik el.

Az előző fordulóban elért eredményekről, az új forduló feladatsorainak letölthetőségéről a felkészítő tanárokat e-mailben fogjuk tájékoztatni. A honlapon a legjobb csapatok ranglistáját  minden forduló után közzétesszük.

Az olvasópályázat díjazása:

–     Minden nevező diák oklevelet és ajándékot kap.

–     Ajándékot kap minden olyan csapat, amelyik az összes fordulóban részt vesz.

–     A legjobb 30 diák – iskolánként legfeljebb a két legjobb csapat – és a felkészítő tanár ingyenesen részt vehet 4 napos nyári olvasótáborunkban.

Szeretettel várjuk tanítványaik jelentkezését!